خواص رطب مضافتی

نویسنده: AdminSaeed
بدون دیدگاه
ژانویه 5, 2024

آنچه در این مطلب میخوانید

خواص رطب مضافتی: این خرما سرشاز از مواد معدنی از جمله منیزیم و پتاسیم است. منیزیم باعث افزایش استحکام استخوان ها شده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. همچنین سلامت عروق را تضمین کرده و اضطراب و سردرد میگرن را درمان می کند. پتاسیم سبب کاهش استرش و افزایش آرامش اعصاب شده و در کنترل فشار خون بالا نیز موثر است

شناخته شده ترین خرمای ایران است که با نام رطب مضافتی نیز شناخته می‌شود.

⦁ وزن حداقل 12 و حداکثر 22 گرم
⦁ نسبت گوشت به هسته حدود 95 درصد
⦁ طول میوه حداقل 3 و حداکثر 4.5 سانتی متر
⦁ رنگ مشکی
مرغوب ترین نوع خرمای مضافتی در شهرهای بم و جیرفت استان کرمان، حاجی آباد هرمزگان و ایرانشهر سیستان و بلوچستان کشت و به بازارهای بین المللی نیز صادر می شود. بیشترین سطح کشت این نوع خرما در بم می باشد.
این خرما در زمره خرماهای تر قرار می گیرد و شیره زیادی دارد. شرایط نگهداری آن در دمای 5- تا 5 درجه سانتیگراد می باشد و در صورت عدم نگهداری در محیط خنک ترشیده می‌شود.

خرمای مضافتی پوستی نازک، براق و سیاه رنگ دارد که به راحتی از گوشت جدا می شود. از مشخصه های خرمای مضافتی میزان بالای فیبر و پتاسیم آن است.
این خرما در زمره خرماهای تر قرار می گیرد. میانگین برداشت محصول هر درخت نخل مضافتی، 100 تا 120 کیلوگرم می باشد. متوسط میزان برداشت این نوع خرما از هر هکتار نخلستان حدود 18 تن می باشد که در رتبه دوم انواع پربازده ترین نخلستان های کشور بعد از خرماهای برحی قرار می گیرد. (بر اساس گزارش سال 1398 وزارت جهاد کشاورزی-معاونت امور باغبانی-دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری

از لحاظ سطح زیر کشت، این خرما با حدود 46 هزار تن (حدود 21% از حجم تولید نخلستان های کشور)، رتبه نخست را در اختیار دارد.
بر اساس آمار و ارقام گمرک ایران، ارزش صادرات خرمای مضافتی نیز حدود 164 میلیون دلار است و در رتبه نخست بیشترین ارزش دلاری صادرات خرمای کشور قرار می گیرد و سهمی حدود 55 درصدی از صادرات خرمای ایران را در اختیار دارد.

خرمای مضافتی از جمله خرماهایی پرطرفدار در میان ایرانیان است که بیشترین حجم صادرات خرمای ایران را به دلیل محبوبیت در خارج از ایران نیز به خود اختصاص داده است.
این خرما سرشاز از مواد معدنی از جمله منیزیم و پتاسیم است. منیزیم باعث افزایش استحکام استخوان ها شده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. همچنین سلامت عروق را تضمین کرده و اضطراب و سردرد میگرن را درمان می کند. پتاسیم سبب کاهش استرش و افزایش آرامش اعصاب شده و در کنترل فشار خون بالا نیز موثر است. علاوه بر آن پتاسیم خطر سکته‌ی مغزی را کاهش داده و برای کنترل مایعات بدن موثر است.
میزان رطوبت و شیره خرمای مضافتی بسته به نوع خرما، شیوه کشت و زمان برداشت آن متفاوت است. میزان زیاد شیره خرما استفاده از آن را برای مصرف کننده سخت می کند، ضمن اینکه رطوبت بیش از حد باعث جذب آلودگی ها می شود.
از آنجایی که رعایت بهداشت و سلامت مواد غذایی در دوران پاندمی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، مصرف خرماهای کم شیره رواج بیشتری پیدا کرده اند. خرمای کم شیره از لحاظ بهداشتی آلودگی های کمتری را به خود جذب می کند.
خرمای مضافتی به منظور حفظ کیفیت آن باید حتما در یخچال نگهداری کرد. همچنین شستشو و عدم مصرف این نوع خرما موجبات فاسد و ترش شدن آن را فراهم می کند، لذا باید در هر مرحله به میزان مصرف شستشو شود.
از دیگر مزایای شیره ی کمتر برای خرمای مضافتی، حمل آسان تر و ماندگاری بیشتر در شلف فروشگاه ها می باشد.
خرمای مضافتی به دلیل قند بالا به سرعت انرژی از دست رفته را بازمی‌گرداند و به همین دلیل برای افرادی که فعالیت های روزانه زیادی دارند و یا افرادی که به هر دلیل نگران افت قند یا انرژی خود هستند بسیار مناسب است.
جدول ارزش غذایی خرمای مضافتی

⦁ خرمای کلوته
این محصول شباهت زیادی به خرمای مضافتی دارد و وجه تمایز این دو رقم خرما را می توان در رنگ روشن تر خرمای کلوته دانست. خرمای کلوته دارای رنگی متمایل به قهوه ای تیره می باشد. خرما کلوته دارای بافتی نرم و مرطوب می باشد و گوشت این میوه در دهان به راحتی باز می شود. یکی از مرغوب ترین انواع خرما در شهرستان جیرفت می باشد و با توجه به مرغوبیتی که دارد توانسته علاقه مندان زیادی را شیفته خود کند. خرمای کلوته از نمونه ارقام خرمای نوع تر می باشد و دارای شهد و شیره فراوانی می باشد.
بهترین شرایط نگهداری برای خرمای کلوته در محیطی خشک و بین دمای صفر تا پنج درجه سانتی گراد می باشد.
کلوته از نوع میان رس است که در ماه‌های شهریور وارد بازار می‌شود. این میوه از نوع درشت می‌باشد. همواره این خرما دارای بازار داخلی و بین‌المللی مناسبی بوده به طوری که یکی از مهمترین واردکنندگان این خرما کشور تاجیکستان می‌باشد.

⦁ خرمای زاهدی
خرمای زاهدی یکی از انواع خرما در ایران است. شکل این میوه، بیضی کشیده و انتهای آن کاملاً باریک و نوک تیز است. میوه در مرحله خارک زردرنگ، در مرحله رطب قهوه‌ای روشن و در مرحله خرما قهوه‌ای متمایل به قرمز تا زرد کمرنگ می‌شود. از انواع بسیار مرغوب است و برای نگهداری در انبار و حمل‌ونقل آسان مطلوب است و از ارقام صادراتی بشمار می‌رود.
خرمای زاهدی را شاید بتوان یکی از پر مصرف ترین انواع خرما در کشور دانست. خرمای زاهدی میوه ای است خشک و به رنگ زرد، گوشت دار و خوش طعم که رطوبت آن کمتر از انواع دیگر خرما است. این خرما نسبتاً از شیرینی کمتری برخوردار است و برای ذائقه هایی توصیه می شود که شیرینی زیاد را نمی پسندند. برخی از خواص خرمای زاهدی :
⦁ خرمای زاهدی دارای ویتامین ها و مواد معدنی بالا است.
⦁ این میوه سرشار از فیبر است، در نتیجهاز یبوست پیشگیری و سیستم گوارش را پاک می کند.
⦁ این میوه سرشار از کلسیم است، همچنین از آرتریت و پوکی استخوان جلوگیری می کند.
⦁ این میوه پر از آهن است، تولید گلوکز خون را افزایش می دهد و در نتیجه گردش خون را بهبود می بخشد


⦁ خرمای ربی
یکی از انواع مرغوب خرما، خرمای ربی است که به طور معمول به رنگ قهوه اي تيره متمايل به رنگ سياه است. خرمای ربی از خرماهای ناحیه های گرم و خشک ایران می باشد که علی الخصوص در استان سیستان وبلوچستانو نیز کرمان به بار می نشیند. خرمای ربی  به عنوان یکی از زودرس ترین انواع خرمای ایران است و خرمای نیمه خشک محسوب می شود و زمان برداشت آن شهریور ماه است. خرمای ربی بخش اعظمی از صادرات به کشورهای ترکیه، افغانستان، کشورهایعربی واکراین راتشکیل می دهد.
اغلب خرمای ربی را در دنیا بانام خرمای پاکستان میشناسند در داخل ایران نیز قسمتی از خرمای تولیدی به استان های همجوار فرستاده میشود تاعملیات بسته بندی و صادرات روی آن انجام شود (ازجمله کرمان ). خرمای ربی دارای میوه بزرگ به رنگ های قرمز-متمایل مشکی و پوست براق وشفاف و نازک دارد خرمای ربی باماندگاری بالا محسوب و این امر باعث شده در بحث صادرات بامشکلاتی همچون:سردخانه مواجه باشد.(رطوب زیر 16%)

⦁ خرمای پیارم
مرغوب ترین خرمای جهان، خرمای پیارم  است که فواید فراوانی دارد و خوشبختانه در جنوب ایران، این خرما کشت میشود. پوست نازک این خرما به رنگ قهوه‌ای تیره و با توجه به اینکه گوشت و پوست آن کاملاً به یکدیگر چسبیده‌اند، ظاهری زیبا و مطلوب دارد و فرایند شستشوی آن نیز به صورت کامل صورت می‌گیرد و با توجه به اینکه عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز می‌باشد به راحتی و سرعت در سوخت‌وساز بدن استفاده شده و کسانی که یک بار این خرما را مصرف کرده‌اند به خاطر طعم بسیار خوب و ظاهر مطلوب و سایر خواص غذایی آن معمولاً مصرف‌کننده دائمی این خرما می‌شوند.

فصل برداشت خرمای پیارم:
به علت خنک تر بودن مناطقی که خرمای پیارم درآن کاشته می شود نسبت به سایر مناطق تولید خرماخیز، درخت پیارم برای اینکه به باردهی کامل برسد زمان بیشتری احتیاج دارد . پس از ثمردهی درخت در اواخر زمستان و اوایل بهار به مانند سایر ارقام خرما باید خوشه های درخت پیارم که به آن پنگ می گویند را گرده افشانی کنند.
به این گرده ها که باید از درخت نر برداشت شده و بر روی پنگ درخت پیارم گذاشته شود اصطلاحا “هوار” می گویند وبطورکلی فصل گرده افشانی را فصل هواردهی می نامند. از اوایل مرداد ماه چغاله خرمای پیارم که به آن کنگ(به ضم ک)می گویند از رنگ سبز به رنگ زردتغییر رنگ داده واین تغییر رنگ همراه با کمی شیرین تر شدن کنگ می باشد.
از اواخر مرداد واوایل شهریور نیز کنگ زرد، کم کم تبدیل به رطب می شودکه دارای مزه ای بسیار خوش طعم و خوشمزه است که به جرات می توان گفت در بین تمامی رطب انواع خرماها از جایگاه بالاتری برخورداراست وافرادی که ازاین رطب مصرف کرده اند به آن اعتراف می کنند.از اواخر شهریور رطب پیارم کم کم مقداری ازآب ورطوبت خود را از دست داه و خشک می شود که بستگی به آب و هوای روستاوآن منطقه آماده برداشت می شود که این برداشت محصول تا اوایل آبان ماه نیز ادامه دارد. در 100 گرم خرمای 125 کیلو کالری موجود است و این در حالی است که در هر 100 گرم قند، 400 کیلو انرژی موجود است و این در حالی است که در هر 100 گرم قند، 400 کیلو انرژی موجود است و این بدین معنی است که مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است و بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن می کند.
ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرمای پیارم است که این ویتامین برای جلوگیری از بیماری‌های خطرناک خونریزی دهنده یا همان اسکوربوت لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، 60 میلی‌گرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر 100 گرم خرما 14‌ میلی‌گرم ویتامین C موجود است.


⦁ خرمای خشک

خرماها با توجه به میزان رطوبتشان، در گروه‌های نرم یا خشک قرار می‌گیرند. هرچه رطوبت خرما بیشتر باشد، میزان کالری آن کمتر است و هرچه خرمای مصرفی خشک‌تر باشد، یعنی آب بیشتری در طول فرآیند سنتی یا صنعتی فرآوری و بسته‌بندی از دست داده بنابراین کالری‌ بالاتری هم دارد.
گاهی انرژی خرماهای نرم و خشک، بین 150 تا 300 کیلوکالری هم متغیر است بنابراین مصرف خرماهای نرم‌تر که رطوبت بیشتر و کالری کمتری دارند، به افراد چاق یا دچار اضافه‌وزن در ماه رمضان توصیه می‌شود. البته تفاوت چندانی بین ریزمغذی‌های موجود در خرماهای مختلف و پرمصرف از مضافتی و زاهدی گرفته تا دیری و خضراوی وجود ندارد.
خواص خرمای خشک:

⦁ خرمای خشک سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
⦁ این میوه خشک سرشار از فیبر غذایی است، از یبوست پیشگیری و سیستم گوارشی را پاکسازی می کند.
⦁ به نقل از «MSN» با دفع کلسترول از رگ ها، در حفظ سلامت قلب و عروق موثر است. میوه ای کم کالری است که با کلسترول مضر مقابله می کند.
⦁ فیبر بالای موجود در آن، منبع عالی انرژی است و برای کاهش وزن مناسب است.
⦁ سوء هاضمه ، سوزش سردل و اسیدیته معده را کاهش می دهد.
⦁ سرشار از کلسیم است و علاوه بر آن از بروز آرتریت و پوکی استخوان پیشگیری می کند.

ارزش غذایی خرما
خرما منبع غنی ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف به شمار می‌رود و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. در ادامه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم خرما را در اختیارتان قرار داده‌ایم.
کالری ۲۷۷
کربوهیدرات ۷۴.۹۷ گرم
پروتئین ۱.۸۱ گرم
چربی کل ۰.۱۵ گرم
کلسترول ۰ گرم
فیبر غذایی ۶.۷ گرم
فولات ۱۵ میلی‌گرم
نیاسین ۱.۶۱ میلی‌گرم
پانتوتنیک اسید ۰.۸۰۵ میلی‌گرم
پیریدوکسین ۰.۰۵۰ میلی‌گرم
تیامین ۰.۰۵۰ میلی‌گرم
ویتامین کا ۲.۷ میلی‌گرم
سدیم ۱ میلی‌گرم
پتاسیم ۶۹۶ میلی‌گرم
کلسیم ۶۴ میلی‌گرم
مس ۰.۳۶۲ میلی‌گرم
آهن ۰.۹۰ میلی‌گرم
منیزیم ۵۴ میلی‌گرم
منگنز ۰.۲۹۶ میلی‌گرم
فسفر ۶۲ میلی‌گرم
روی ۰.۴۴ میلی‌گرم
خرما به‌طور طبیعی سرشار از ویتامین‌های B6، آ و کا است‌. این ویتامین‌ها به رشد استخوان‌ها و بهبود سلامت چشم‌ها کمک می‌کنند. فیبر موجود در خرما سلامت روده را بهبود می‌دهد و به‌طور طبیعی میزان کلسترول را کاهش می‌دهد. خرما ممکن است خطر ابتلا به سرطان‌های روده و معده را کاهش دهد.
مواد معدنی دیگر خرما مثل کلسیم، آهن، پتاسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، فسفر، مس و گوگرد عملکرد عمومی بدن را بهبود می‌بخشند. این مواد معدنی برای سوخت‌وساز و عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید هستند. فولات موجود در خرما برای زنان باردار مفید است و تیامین آن هم برای سیستم عصبی فوایدی دار
۱. سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند
یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف خرما ممکن است اثرات مثبتی روی میزان کلسترول خون و استرس اکسیداتیو داشته باشد. خرما هیچ کلسترولی ندارد و غنی از آهن است. میزان فیبر موجود در خرما بیشتر از موز است. باید درباره‌ی اینکه خرما چطور به تنظیم سطح کلسترول خون کمک می‌کند، تحقیقات بیشتری انجام شود.
۲. سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد
خرما منبع غنی مس، منیزیم، سلنیوم و مگنز به شمار می‌رود. تمام این مواد مغذی برای حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با استخوان‌ها مثل پوکی استخوان ضروری هستند. خرما همچنین سرشار از ویتامین کا است که به انعقاد خون کمک می‌کند. خرما حاوی بور (Boron) هم است. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که بور یک ماده‌ی مغذی مهم برای حفظ سلامت استخوان‌ها است.
۳. به بهبود سلامت مغز کمک می‌کند
نشان داده شده که خرما از مغز در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب محافظت می‌کند.
بین مصرف منظم خرما و کاهش خطر ابتلا به زوال عصبی و عملکرد شناختی بهتر در افراد مسن ارتباط وجود دارد. یک مطالعه‌ی حیوانی به این نتیجه رسید که مصرف خرما می‌تواند سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش دهد. در یک مطالعه‌ی دیگر روی موش‌ها نشان داده شد خوردن خرما برای مدت طولانی به پیشگیری از التهاب در مغز کمک کرد.
۴. از التهاب جلوگیری می‌کند

یکی از خواص خرما، پیشگیری از التهاب محسوب می‌شود. خرما دارای خواص ضدالتهابی است. این ماده‌ی غذایی منیزیم دارد که ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و با التهاب مبارزه کند. اگر در رژیم غذایی خود منیزیم کمی مصرف ‌کنید، سیستم ایمنی بدنتان نمی‌تواند به‌خوبی با التهاب مبارزه کند. هرچند مطالعات انجام شده در این زمینه محدود هستند.
۵. برای زنان باردار مفید است
زنان باردار باید تقریبا ۳۰۰ کالری بیشتر از سایر افراد مصرف کنند. بیشتر خانم‌های باردار برای تأمین کالری لازم بدن خود، مواد غذایی حاوی کالری بالا را می‌خورند که مواد مغذی کمی دارند.
این موضوع می‌تواند در بلندمدت منجر به مشکلاتی شود. خرما می‌تواند یک گزینه‌ی سالم برای دریافت کالری لازم بدن باشد. اگرچه کالری خرما بالا است، اما مواد مغذی زیادی دارد و به تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم بدن زنان باردار کمک می‌کند.
۶. به درمان یبوست کمک می‌کند
در مطالعات انجام شده روی موش‌های صحرایی نشان داده شد که عصاره‌ی خرما فعالیت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و در درمان یبوست مفید است. فیبر موجود در خرما هم از سرطان‌های دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند. خوردن روزانه حداقل ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد.
همچنین ممکن است مدفوع را نرم کرده و از یبوست پیشگیری ‌کنید. سعی کنید مصرف مواد غذایی که هیچ فیبری ندارند را محدود کنید. البته توجه داشته باشید که در بعضی از موارد، کاهش مصرف فیبر ممکن است به درمان یبوست کمک کند. بنابراین اگر مشکلات گوارشی دارید، قبل از مصرف خرما با پزشک مشورت کنید
۷. سلامت پوست را بهبود می‌بخشد
یکی دیگر از خواص خرما، بهبود سلامت پوست محسوب می‌شود. خرما حاوی ویتامین‌های ث و دی است که شواهد نشان می‌دهند این دو ویتامین ممکن است به بهبود قابلیت ارتجاعی پوست کمک کنند. این ماده‌ی غذایی ممکن است در مبارزه با مشکلات پوستی مثل خارش یا بثورات (راش) مفید باشد. می‌توانید خرما را در برنامه‌ی غذایی خود جای دهید و نتایج بالقوه‌ی آن را در بلندمدت بررسی کنید. خرما همچنین ممکن است خواص ضدپیری داشته باشد.
این ماده‌ی غذایی ممکن است از جمع شدن ملانین در بدن جلوگیری کند. هرچند تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده‌اند. می‌دانیم که هورمون‌ها نقش مهمی در پیری و ظاهر پوست دارند. ترکیبات موجود در خرما اثرات ضدپیری دارند. عصاره‌ی خرما ممکن است به مبارزه با چین‌وچروک کمک کند.
۸. ممکن است به افزایش وزن اصولی کمک کند
اگر خیلی لاغر هستید و می‌خواهید وزنتان را افزایش دهید، خرما را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در مطالعه‌ی انجام شده روی حیوانات نشان داده شد که مصرف پودر هسته‌ی خرما منجر به افزایش وزن ۳۰ درصدی می‌شود. هرچند به مطالعات بیشتری روی انسان‌ها نیاز است.
۹. فشار خون را تنظیم می‌کند
می‌توان تنظیم فشار خون را به عنوان یکی از فواید خرما در نظر گرفت. خرما منبع غنی پتاسیم به شمار می‌رود‌؛ به طوریکه یک عدد خرما حاوی ۱۶۷ میلی‌گرم پتاسیم است. این میزان پتاسیم در مقایسه با مواد غذایی دیگر بیشتر است. این ماده‌ی معدنی به مدیریت فشار خون بالا کمک می‌کند. مصرف ناکافی پتاسیم ممکن است منجر به سنگ کلیه شود. به مطالعات بیشتری درباره‌ی این خاصیت خرما نیاز است.
فیبر به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می‌کند و اثرات سدیم را در رژیم غذایی خنثی کرده و به کاهش فشار خون کمک می‌کند. منیزیم خرما عضلات قلب و رگ‌های خونی را ریلکس می‌کند و در نتیجه فشار خون را کاهش می‌دهد. برای نتیجه‌گیری در این زمینه به مطالعات بیشتری نیاز است.
۱۰‌. سلامت قلب را بهبود می‌بخشد
خوردن یک مشت خرما ممکن است در بهبود سلامت قلب اثرگذار باشد. خرما می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند. شواهد عنوان می‌کنند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خرما ممکن است از تصلب شرایین (آرتریواسکلروز) جلوگیری کند.
این آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است به از بین بردن کلسترول از دیواره‌های عروق کمک کنند. خرما حاوی ایزوفلاون‌هایی است که به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی شناخته می‌شوند. هرچند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.
یک مطالعه‌ در انگلستان به این نتیجه رسید که خرما چون فیبر دارد، ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش دهد‌. فیبر همچنین به مدیریت وزن کمک می‌کند. نگه داشتن وزن بدن در محدوده‌ی طبیعی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.
۱۱. از ریزش مو جلوگیری می‌کند
خرما غنی از آهن است و شاید جریان خون را در پوست سر بهبود ببخشد. این موضوع ممکن است به رشد مو کمک کند. هرچند تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است.
۱۲‌. اسهال را درمان می‌کند
مواد غذایی که می‌خوریم، اثر مستقیمی روی سلامت دستگاه گوارش دارند. خرما غنی از پتاسیم است و ممکن است اسهال را بهبود ببخشد. خرما خواص ضدمیکروبی دارد و با میکروب‌های ایجادکننده‌ی اسهال مبارزه می‌کند.
۱۳. خطر ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ را کاهش می‌دهد
مصرف خرما ممکن است از شکل‌گیری سرطان روده‌ی بزرگ (کولورکتال) جلوگیری کند. خرما همچنین رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد. این موضوع ممکن است سلامت روده‌ی بزرگ را بهبود ببخشد.
۱۴. سطح انرژی بدن را افزایش می‌دهد
خرما حاوی مواد مغذی زیادی است. افراد در بسیاری کشورها روزه‌ی خود را با خرما باز می‌کنند تا بلافاصله سطح انرژی بدنشان افزایش پیدا کند. خرما حاوی قندهای طبیعی مثل سوکروز، فروکتوز و گلوکز است که در افزایش سطح انرژی بدن مفید هستند.
۱۵‌. از شب‌کوری پیشگیری می‌کند
علت ابتدایی شب‌کوری، کمبود ویتامین آ است. خرما منبع غنی این ویتامین به شمار می‌رود و می‌تواند به مبارزه با این عارضه کمک کند. افرادی که مقدار بیشتری از این ماده‌ی غذایی را مصرف می‌کنند، کمتر دچار شب‌کوری می‌شوند.
۱۶. از بواسیر هنگام بارداری جلوگیری می‌کند
بواسیر یک عارضه‌ی رایج در دوران بارداری است که می‌تواند در نتیجه‌ی مصرف ناکافی فیبر رخ دهد‌. خرما منبع عالی فیبر محسوب می‌شود. این ماده‌ی غذایی ممکن است در پیشگیری از ابتلا به بواسیر در دوران بارداری مفید باشد. به مطالعات بیشتری درباره‌ی این خاصیت خرما نیاز است.
۱۷. اختلالات روده را درمان می‌کند
فیبر خرما ممکن است در درمان اختلالات روده مفید باشد. خرما حاوی مقداری نیکوتین است و به همین دلیل ممکن است در این زمینه اثرگذار باشد. هرچند شواهد در این زمینه ناکافی است.
۱۸. ممکن است چربی شکم را کاهش دهد
فیبر خرما ممکن است خواص چربی‌سوزی داشته باشد و به شما کمک کند احساس سیری کنید‌. این موضوع در جلوگیری از پرخوری اثرگذار است. از آنجایی که خرما شیرین است، شاید هوس خوردن شیرینی‌جات را برطرف کند و جایگزین خوبی برای خوراکی‌های شیرین ناسالم باشد.
۱۹. به رشد عضلانی کمک می‌کند
از جمله فواید خوردن خرما کمک به رشد عضلانی است. کربوهیدرات موجود در خرما ممکن است در رشد عضلانی اثرگذار باشد. اگر به اندازه‌ی کافی کربوهیدرات مصرف نکنید، بدنتان ممکن است به جای انرژی، بیشتر عضلات را بسوزاند. خرما کربوهیدرات زیادی دارد و ممکن است در رشد عضلانی تأثیرگذار باشد.
۲۰. آنمی را درمان می‌کند
آنمی مشکلی است که افراد زیادی گرفتار آن هستند. افراد مبتلا به این عارضه باید مواد غذایی حاوی آهن را بیشتر مصرف کنند. خرما حاوی آهن است و به همین دلیل ممکن است در درمان آنمی اثرات مثبتی داشته باشد.
احتمالا نام شهر بم و خرمای آن را شنیده اید، شهری که با وجود مشکلات و کمبود های فراوان به خاطر وجود مردمانی پرتلاش و زحمت کش توانسته در عرصه تولید و صادرات خرما در جهان بسیار موفق عمل کند.
مهمترین و اصلی ترین موردی که در مورد فواید قهوه هسته خرما بیان شده است کاهش ابتلا به بیماری دیابت می باشد که در واقع برای تنظیم قند خون بدن به طور طبیعی بسیار کمک می کند.
موارد دیگری از جمله کمک به سیستم گوارشی بدن و دفع سنگ کلیه و مثانه می باشد، موضوعی که بسیار در ایران با آن مواجه هستیم و سالانه مبتلایان بسیار زیادی در این زمینه مشاهده شده اند.
کمک به حل بیماری رماتیسم، تقویت ریشه های مو و جلوگیری از ریزش آن، ایجاد آرامش و افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش ابتلا به پروستات، و همچنین افزایش شیر مادر از جمله موارد دیگری می باشد که در مورد ویژگی های قهوه هسته خرما می توان به آن اشاره کرد.
به طور قطع ابداع نوشیدنی با این ویژگی های خاص توسط ایرانی های مایه شوق و سر بلندی می باشد که باید تلاش کنیم با خرید همچین نوشیدنی هایی از هم وطنان خود حمایت کنیم، هرچند لازم است بدانید که قیمت این نوشیدنی نیز برای مصرف بسیار به صرفه و اقتصادی می باشد.

پودر هسته خرما و به طور ویژه دم کرده قهوه هسته‌ خرما در کنترل قند خون و دیابت بسیار موثر است. پودر هسته خرما خاصیت تولید و افزایش انسولین دارد و در کاهش قند خون موثر است. برای افراد مبتلا به دیابت و قند خون بالا مصرف دم کرده قهوه هسته خرما به صورت روزانه توصیه می شود.۱۳ دی ۱۴۰۱

ارزش غذایی قهوه هسته خرما
وقتی در مورد خواص و فواید قهوه هسته خرما صحبت می شود و در قسمت قبل این موارد را با هم بررسی می کنیم ای موضوع سوال می شود که چه دلیلی باعث شده که این قهوه تا این اندازه ارزشمند باشد؟
همه ما نام خرما را با میزان کالری و انرژی بالای آن می شناسیم، اما بررسی ها نشان می دهد که حتی هسته خرما نیز دارای ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فردی می باشد که می تواند در برنامه غذایی شما تاثیرات ویژه ای داشته باشد.
آزمایشات و تحقیقات نشان می دهد که هسته خرما به دلیل اثرات محافظتی پروآنتوسیانیدین خود، از خطرات و آسیب های کبدی و کلیوی جلوگیری می کند.
همچنین این نوشیدنی به خاطر وجود آنتی اکسیدان و پلی فنول ها (ریز مغذی هایی با مزایای بالقوه سلامتی)، دارای خواص ضد ویروسی بسیار زیادی می باشد و از نظر ارزش غذایی شامل مواد معدنی زیر می باشد:
⦁ فسفر
⦁ منیزیم
⦁ کلسیم
⦁ آهن
⦁ روی
⦁ پتاسیم
شیره خرما یکی از مغذی‌ترین و خوشمزه‌ترین میان وعده‌هاست که طعم شیرین آن باعث شده تا مصارف بسیاری داشته باشدخواص شیره خرما و ویتامن‌های موجود در آن
شیره خرما حاوی پروتئین، قند طبیعی مواد معدنی و ویتامین هایی مانند B1، B2، B3 و B5 و همچنین A1 و C است که در صورت مصرف دیگر نیازی به مولتی ویتامین ها ندارید. این شیره حاوی قندهای طبیعی مانند گلوکز، ساکارز و فروکتوز هستند و برای میان وعده یک انتخاب مناسب به حساب می آیند.
1- شیره خرما برای تامین انرژی بدن:
شیره خرما انرژی زا بوده و مصرف آن انرژی بدن را تامین می کند. مصرف این شیره قدرت یادگیری کودکان و دانش آموزان را افزایش میدهد.
2-شیره خرما برای درمان یبوست:
فیبر موجود در شیره خرما سبب می شود که خاصیت ملین داشته باشد و فرایند دفع را آسان کند.
3-شیره خرما برای سلامت دستگاه گوارش:
مصرف شیره خرما باعث افزایش فعالیت باکتری های موجود در دستگاه گوارش میشود و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
4-شیره خرما برای درمان شب کوری:
شیره خرما به دلیل داشتن کاروتنوئید و ویتامین A از شب کوری که با علائمی مانند خشکی چشم و افزایش خطر ابتلا به عفونت همراه است ، جلوگیری و بینایی را تقویت می کند .
5-شیره خرما زایمان را آسان تر می کند:
خوردن شیره خرما در دوران بارداری دهانه رحم بازتر وفرایند زایمان و وضع حمل را آسان تر می کند.
6-شیره خرما برای درمان کم خونی:
شیره خرما حاوی آهن و اسید فولیک فراوان است و به برطرف شدن و درمان کم خونی کمک می کند. در بخش سلامت نمناک میخوانید که فولات موجود در خرما خون ساز است به همین علت برای زنان باردار بسیار مفید میباشد. آهن طبیعی موجود در شیره خرما، باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود.
7-شیره خرما برای رفع خستگی و ضعف:
شیره خرما سرشار از ویتامین های گروه ب است و برای تعادل اعصاب، رفع خستگی و ضعف مفید می باشد . منیزیم و فسفر موجود در شیره خرما سلول های عصبی را تقویت و سر زنده نگه می دارد.

8-شیره خرما برای افزایش وزن:
اگر وزنتان کم است و تمایل دارید وزنتان اضافه شود شیره خرما مصرف کنید . شیره خرما کالری بالایی دارد و مصرف روزانه آن سبب چاق شدن صورت می شود.
9-شیره خرما مناسب برای پوست:
شیره خرما حاوی ویتامین C و D است که برای ویژگی الاستیک پوست شما بسیار مفید بوده و پوست را صاف تر می کند. شیره خرما خاصیت ضد پیری دارد و مانع از تجمع ملانین در بدن می شود. اما طبع شیره خرما گرم است واگر با گرمی های دیگر مانند ارده میل شود باعث ایجاد جوش های پوستی خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *